Ziyech moedeloos van 'kansloos' Twente

De frustratie droop van zijn gezicht af. Hakim Ziyech, het enige lichtpuntje in de zwarte periode die FC Twente doormaakt, wordt moedeloos van het geploeter van zijn ploeg. "We waren héél kansloos", bekende Ziyech na de zware nederlaag bij Feyenoord (5-0). "Onze fouten werden direct afgestraft. Het was heel pijnlijk. We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten."

De nummer tien van Twente was door trainer René Hake in de spits geposteerd. Op die voor hem ongebruikelijke positie kon Ziyech de dolende Tukkers geen moment bij de hand nemen. "Het leek alsof ik op een eiland stond", erkende de topschutter (zeven doelpunten). "In de rust spraken we af dat we er voor zouden gaan. Het stond 2-0, met een snelle goal hadden we nog iets van de wedstrijd kunnen maken. Maar zes minuten later stonden we met 4-0 achter en was het voorbij."

Met Willem II, Excelsior en De Graafschap treft Twente de komende weken ploegen die ook onderin bivakkeren. "We moeten snel punten gaan pakken. Als we in de komende drie wedstrijden niet winnen, wordt het een heel lastig verhaal voor ons."

Ziyech moedeloos van 'kansloos' Twente
Ziyech moedeloos van 'kansloos' Twente (Foto: ANP)