Rutte begrijpt besluit over Sesamstraat

Premier Mark Rutte ziet geen problemen met de verplaatsing van het tv-programma Sesamstraat van NPO1 naar een themakanaal. Volgens hem weten ouders en kinderen zelf het programma op deze plek of op internet toch wel te vinden. Ze kunnen het dan zo vaak zien als ze maar willen, zei hij na de ministerraad.

Rutte zei dat hij altijd een grote fan zal blijven van Sesamstraat. Zijn eigen VVD had ooit in het verkiezingsprogramma staan dat Sesamstraat moet blijven. En dat is dus ook zo, aldus Rutte. Maar het is volgens de premier echt aan de NPO om te bepalen waar Bert en Ernie, zijn eigen favorieten, zijn te zien.

Voor de premier een van de leukste scènes en "echt een VVD-clip" is die waarin Ernie het grootste stuk taart pakt en het kleinste aan Bert geeft. Hij doet dat omdat Bert andersom aan Ernie beschaafd het grootste stuk zou hebben geschonken. Voor Ernie is dat het bewijs dat het dus terecht is dat hij het grootste stuk heeft. "Ik heb die gesprekken ook vaak met de PvdA en ik moet dan altijd aan die scène denken", grapte Rutte.

Rutte begrijpt besluit over Sesamstraat
Rutte begrijpt besluit over Sesamstraat (Foto: ANP)