Motorsportbaas eist eerlijke strijd in MotoGP

Voorzitter Vito Ippolito van de internationale motorsportfederatie FIM heeft de coureurs uit de MotoGP opgeroepen een eerlijke strijd te voeren om de wereldtitel. Tijdens de laatste race zondag in Maleisië tikte WK-koploper Valentino Rossi regerend wereldkampioen Marc Márquez van de baan. Het leidde tot straf voor de negenvoudig wereldkampioen én een verbale oorlog.

"Iedereen heeft het recht zijn mening te geven", schrijft Ippolito donderdag in een open brief. "Maar woorden en acties hebben altijd consequenties. De coureurs moeten zich daar bewust van zijn, maar ook de hele entourage om hen heen: hun teams en sponsoren." De Venezolaanse preses van de internationale bond hoopt volgende week in Valencia op een 'eerlijke' climax van het WK. "Ik hoop dat de coureurs het op de baan uitvechten op een manier die past bij fair play."

Rossi moet in Valencia vanaf de laatste plaats starten. De Italiaan heeft 7 punten voorsprong op Jorge Lorenzo, de Spanjaard die volgens Rossi wel erg nadrukkelijk wordt geholpen door landgenoot en uittredend kampioen Márquez.

Motorsportbaas eist eerlijke strijd in MotoGP
Motorsportbaas eist eerlijke strijd in MotoGP (Foto: ANP)