Rossi is 'vieze spelletjes' Márquez beu

Valentino Rossi is het gedrag van rivaal Marc Márquez op de racebaan meer dan beu. "Hij speelt een vies spel. Hij heeft nog maar één doel dit seizoen en dat is ervoor zorgen dat ik het kampioenschap verlies", liet de Italiaanse motorracelegende verbitterd weten na de Grand Prix van Maleisië.

Volgens Rossi zit Márquez hem al dwars sinds de TT van Assen eind juni. "Hij is boos op mij omdat hij vond dat hij die race moest winnen en sindsdien doet hij er alles aan om zijn landgenoot Jorge Lorenzo te laten winnen. Het is net een klein kind die denkt: als ik niet win, dan jij ook niet."

Rossi en Márquez lagen zondag op het circuit van Sepang rondenlang met elkaar in de clinch. De negenvoudig wereldkampioen van Yamaha gaf zijn Spaanse concurrent van Honda in de zevende ronde duidelijk zichtbaar een tikje, waardoor Márquez onderuit ging en uitviel. De jury gaf Rossi de schuld en de leider in het kampioenschap moet de slotrace in Valencia achteraan beginnen. Hij heeft 7 punten voorsprong op Lorenzo.

Rossi was het niet eens met de straf en is in beroep gegaan. "Natuurlijk deed ik het niet met opzet. Als je goed naar de beelden kijkt, wijk ik naar buiten om hem af te laten remmen. Ik reageerde op zijn gedrag, maar ik trapte hem niet omver. De straf is oneerlijk."

Rossi is 'vieze spelletjes' Márquez beu
Rossi is 'vieze spelletjes' Márquez beu (Foto: ANP)