Dartster De Graaf wint Winmau World Masters

Dartster Aileen de Graaf heeft de Winmau World Masters op haar naam geschreven. De dartster uit Bunschoten-Spakenburg versloeg in de finale Lisa Ashton met 5-4. De World Masters is één van de oudste darttoernooien van het jaar en is na Lakeside het belangrijkste toernooi bij de BDO. 

De Graaf mocht aan de wedstrijd beginnen en tot 3-3 ging de finale gelijk op. Met een 134-finish wist Ashton een break te plaatsen en voor het eerst in de finale op voorsprong te komen. De Engelse opende de leg daarna direct met een 180'er, maar het was toch De Graaf die op gelijke hoogte kon komen. In de beslissende leg die de 25-jarige De Graaf mocht beginnen was ze oppermachtig en trok de partijd en daarmee de eindzege naar haar toe. 

De 25-jarige De Graaf, die in juli voor de tweede keer moeder werd, won eerder dit jaar onder andere de Muensterland Trophy, Deense Open en de Dutch Open. Ze is in januari als vierde geplaatst voor Lakeside en speelt in de eerste ronde tegen Casey Gallagher. 

De mannenfinale in Hull gaat tussen Larry Butler en Glenn Durrant. De finale is hier live te volgen. Alle uitslagen van de 42e editie van de Winmau World Masters zijn hier na te lezen.