Krajicek weerstaat 31 aces en wint in Albuquerque

Michaëlla Krajicek heeft ondanks dat ze 31 aces tegen kreeg het ITF-75k toernooi van Albuquerque op haar naam geschreven. In de finale van het toernooi in de Amerikaanse staat New Mexico versloeg ze de als zevende geplaatste Britse Noami Broady. Het werd 6-7 (2), 7-6 (3) en 7-5. Ook opvallende is dat de eerste en enige break van de wedstrijd pas in de 35e game van de wedstrijd viel. 

Broady, de nummer 127 van de wereld, mocht beginnen met serveren. In de eerste set kreeg Krajicek twee breakpunten, maar benutte dat niet. De tiebreak ging met 7-2 naar de Britse. In de tweede set had Broady drie breakpunten en Krajicek één. Deze werden niet benut, waarna de Nederlandse de tweede set met 7-3 in de tiebreak naar zich toe trok. 

In de derde set ging het weer gelijk op en op 5-4 voor Broady kreeg ze Britse zelfs twee wedstrijdpunten. Krajicek serveerde dat met twee aces weg. Het werd 5-5, waarna Krajicek een game later wel toe sloeg en de eerste break van de wedstrijd forceerde. Broady is er kapot van, waarna Krajicek eenvoudigde laatste game naar zich toe kan trekken. 

Krajicek staat nu 435 op de wereldranglijst, maar na drie wedstrijden in de kwalificatie en vijf wedstrijden in het hoofdtoernooi zal ze weer haar intrede doen in de top 250. Het is voor de 26-jarige geboren Delftse haar tiende ITF-zege en de tweede op 75k-niveau. Vorig jaar april won ze voor het laatst een toernooi, ze was toen de beste in Dijon (15k).