Depay en Blind in de basis tegen PSV

Memphis Depay en Daley Blind staan dinsdagavond in de basisopstelling van Manchester United voor de wedstrijd tegen PSV, in het eerste groepsduel van de Champions League.

Trainer Louis van Gaal begint voor het eerst met zijn 19-jarige Franse aankoop Anthony Martial in de spits, omdat Wayne Rooney geblesseerd in Engeland is achtergebleven. Ook Ashley Young speelt. Marouane Fellaini en Michael Carrick beginnen op de bank.

PSV-trainer Phillip Cocu verrast niet met zijn opstelling. Hij begint met dezelfde elf als afgelopen zaterdag tegen SC Cambuur. Jorrit Hendrix is wederom de vervanger van Adam Maher die net niet op tijd hersteld is van een lichte bovenbeenblessure en buiten de selectie is gelaten.

Voor Depay is het duel in Eindhoven een weerzien met zijn oude teamgenoten en bovendien zijn officiële debuut in de Champions League. Voor zeven van de elf basisspelers van PSV (Jeroen Zoet, Santiago Arias, Joshua Brenet, Jorrit Hendrix, Davy Pröpper, Luciano Narsingh en Maxime Lestienne) betekent hun opstelling dat ze debuteren in de Champions League. Alleen Andrés Guardado, Jeffrey Bruma, Héctor Moreno, en Luuk de Jong speelden eerder op het Europese hoofdpodium.

Depay en Blind in de basis tegen PSV
Depay en Blind in de basis tegen PSV (Foto: ANP)