Amsterdamse politie neemt meer wapens in beslag

De Amsterdamse politie heeft dit jaar al ruim driehonderd wapens in beslag genomen. Dat zijn er ongeveer evenveel als in heel 2014, zei korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg maandagavond in het AT5-programma Het Verhoor.

Vorig jaar nam de politie 314 wapens in beslag. Nu zijn dat er al iets meer dan driehonderd. Volgens Aalbersberg is nog altijd sprake van een toename van het aantal wapens en neemt de politie veel in beslag. Het gaat daarbij om allerlei soorten: "automatische wapens, omgebouwde wapens en alles wat daaronder valt", aldus de korpschef.

Hoewel er de afgelopen maanden geen liquidaties zijn gepleegd in de stad, is er nog altijd sprake van een dreiging. Volgens de korpschef worden echter elke week nog mensen gewaarschuwd omdat de politie informatie heeft dat ze potentieel doelwit zijn.

Maandag werd in Amsterdam een man opgepakt omdat hij een paraplu op zijn rug droeg die sprekend op een geweer leek. Hij heeft een proces-verbaal gekregen voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.

Politie vindt al ruim 300 wapens in Amsterdam
Politie vindt al ruim 300 wapens in Amsterdam (Foto: ANP)