'Dolf Collee nieuwe directeur Ajax'

Dolf Collee is de nieuwe algemeen directeur van Ajax, meldt de Telegraaf zondag. Collee zou voor één jaar tekenen om de organisatie verder te professionaliseren en zijn beoogde opvolger Edwin van der Sar te helpen in zijn ontwikkeling. De 62-jarige voormalig topman van ABN Amro zou in Amsterdam de opvolger worden van Michael Kinsbergen.

Collee trad in 2012 toe tot de Raad van Commissarissen van Ajax en trad als gedelegeerd commissaris onlangs toe tot de directie. Tussen 2000 en 2006 zat hij in de Raad van Bestuur van ABN Amro, destijds hoofdsponsor van de Amsterdamse club. Momenteel is hij als adviseur of commissaris betrokken bij negen bedrijven, waaronder HEMA.

Ajax wil niet op de berichtgeving reageren. De club zit sinds juli zonder directeur, nadat het contract van Kinsbergen na drie jaar niet werd verlengd. De nieuwe directeur van de club moet onder meer de breuk binnen het zogenoemde technische hart van de club herstellen. Hoofd opleidingen Wim Jonk weigert al maanden met zijn collega's Dennis Bergkamp en Marc Overmars rond de tafel te zitten, vanwege een verschil van inzicht in de uitvoering van het technisch beleid. Jonk kan zich niet helemaal vinden in het aankoopbeleid van de huidige koploper van de eredivisie.

'Dolf Collee nieuwe directeur Ajax'
'Dolf Collee nieuwe directeur Ajax' (Foto: ANP)