Allah verschijnt op ei

In navolging van Jezus, die er een gewoonte van gemaakt heeft op pannenkoeken, de binnenkant van sinaasappels of pizza's te verschijnen, heeft Allah hetzelfde marketingstrucje ontdekt. In de supermarkt kocht een argeloze vrouw een ei waarop naam van deze vergevende god te lezen was.

Of beter gezegd; op het ei is een Arabische zin te lezen waaruit valt op te maken dat de maangod een beetje een god met weinig zelfvertrouwen is: 'Je mag niemand aanbidden ,behalve Allah', aldus Allah.

Moeder de vrouw, woonachtig te Leicester, Engeland, wilde net een cake bakken voor haar gemaal toen ze dit ontdekte. Ze had het ei meegenomen na een bezoekje aan iceland, een britse supermarktketen (en niet het land IJsland, zoals de schrijver van dit stukje eerder vermoedde).

“Toen ze het ei pakte voelde ze de inscriptie met haar hand. Toen ze goed keek, zag ze god's naam”, vertelt de 37-jarige Farid Jussab. “Ik lag net te dutten en zij maakte mij dolenthousiast wakker. De zon scheen en alles leek te kloppen die dag. We stonden allebei met kippenvel en waren zowel geschokt als verrast.”

Een leraar van een moskee kwam met de tip om het embryo uit het ei te laten lopen, om te voorkomen dat het ei zou gaan rotten. Het plan is om het ei in een glazen doos te bewaren zodat iedereen het wonder kan aanschouwen.

“Mensen kunnen dit nooit gedaan hebben, dus moet dit het werk van god zijn”, vindt Farid. “Het ei ga ik natuurlijk nooit weggooien.”