FC Groningen hoopt op ervaren Maduro

FC Groningen heeft zijn zinnen volgens Voetbal International gezet op oud-Ajacied Hedwiges Maduro. Algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Peter Jeltema willen de middenvelder, die de nodige Europese ervaring heeft, graag vastleggen.

"We hebben een boeiende zomer gehad en ik vind dat we goed hebben geanticipeerd op het vertrek van Tjaronn Chery, Maikel Kieftenbeld en Eric Botteghin", legde Jeltema aan het voetbalblad uit. "Maar een ervaren middenvelder die de ploeg in het Europa League-avontuur bij de hand kan nemen, iemand die direct zeer betekenisvol is, is meer dan welkom."

Maduro stond tot vandaag onder contract bij het Griekse PAOK Saloniki, maar vanmiddag maakte de ploeg bekend het contract van de achtvoudig international te ontbinden. Hierdoor lijkt het een kwestie van tijd te zijn, voordat de speler in Groningen zal tekenen.

De komst van Maduro heeft overigens ook gevolgen voor Yoëll van Nieff. Mocht de transfer afgerond worden, dan wordt hij mogelijk verhuurd aan Excelsior. Gebeurt er niets, dan blijft alles bij het oude.