'Britse koningin doelwit aanslag extremisten'

Islamistische terroristen willen een aanslag plegen op de Britse koningin Elizabeth, schrijft De Telegraaf. De Britse politie is het komende weekeinde in opperste staat van paraatheid vanwege een mogelijke aanslag tijdens de herdenking van de overgave van Japan.

De route van de herdenking wordt de komende dagen minutieus onderzocht op verdachte voorwerpen. Het gaat om plekken waar ook veel toeristen komen. Dit zeggen bronnen tegenover The Mail on Sunday.

Volgens deze krant zou de Britse veiligheidsdienst begin juli gewaarschuwd zijn voor een mogelijke aanslag op koningin Elizabeth. De waarschuwingen worden nog serieuzer genomen nadat op 14 juli in Frankrijk een aanslag op oud-president François Chirac werd verijdeld.

Het is voor het eerst dat duidelijk wordt dat de terroristen van IS het vizier richten op een symbolisch persoon als de Britse koningin. Eerder dit jaar werden de veiligheidsmaatregelen rondom de diverse paleizen al aangescherpt. Zo werden wachters van de koninklijke garde achter hekwerken geplaatst zodat ze niet fysiek konden worden aangevallen.

Queen Elisabeth mogelijk IS-doelwit
Queen Elizabeth mogelijk IS-doelwit