Onthoofding bij aanslag in fabriek Frankrijk

Bij een aanval op een fabriek waarin onder meer gas wordt verwerkt, in het Franse Saint-Quentin-Fallavier, tussen Lyon en Grenoble, is een medewerker onthoofd. Het hoofd werd op het hek gehangen. De naar verluidt twee aanvallers zouden een radicaal-islamitische vlag bij zich dragen, aldus het AFP. Bij de fabriek is een onthoofd lichaam gevonden. Ook zijn er explosies gehoord.

aanslag frankrijk

Updates:

Uit verslaggeving zou blijken dat twee mannen in een voertuig de fabiek hebben geramd. In het voertuig zouden flessen met explosief hebben gezeten, waardoor de explosies plaatsvonden.

De mannen droegen vlaggen bij zich met Arabische teksten.

Inmiddels zou een van de twee verdachte zijn aangehouden. Bernard Cazeneuve, minister van Binnenlandse Zaken in Frankrijk, is onderweg naar de plaats des onheils.

De aangehouden man zou al door de Franse veiligheidsdiensten in de gaten zijn gehouden, aldus diverse media. Ook zou het hoofd van de onthoofde man aan het hek van de fabriek zijn gehangen, waar de politie het vond. Op het hoofd zouden Arabische teksten zijn geschreven.

Meerdere medewerkers van de fabriek hebben de aanslag zien gebeuren.

Volgens Le Parisien is een tweede verdachte gedood. Ook zou de aanslag inmiddels zijn opgeëist door Daesh (IS). Beide zijn nog onbevestigd. Het terreuralarm in Frankrijk is opgekrikt.

President Hollande heeft de EU-top in Brussel inmiddels verlaten en is onderweg terug naar Frankrijk.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie stelt dat de Nederlandse vestigingen van het bedrijf waar de aanslag plaatsvond in de gaten wordt gehouden door de politie. Aanleiding om het dreigingsniveau te verhogen is er volgens de woordvoerder van het ministerie niet.

Het slachtoffer was bedrijfsleider bij een transportbedrijf die een bestelling kwam afleveren bij de fabriek

Live nieuwsfeed: