Nieuwe hoop voor langverwachte remake Logan's Run

Simon Kinberg, als schrijver bekend van onder andere Elysium, Jumper en enkele X-men-films, is ingehuurd om te werken aan de langverwachte remake van Logan's Run. Hiermee hoopt Warner Bros. na vijftien jaar eindelijk een nieuwe versie van de klassieker uit 1976 van de grond te krijgen.

Al sinds 2000 zijn er met regelmaat pogingen ondernomen om een remake te maken van de sc-fi-film, maar zonder succes. Warner heeft daarvoor onder andere inspanningen verricht in samenwerking met grote namen als Alex Garland, Will Beal, Bryan Singer en Nicolas Winding om te proberen de 39 jaar oude film nieuw leven in te blazen. Bryan Singer, die als producent verantwoordelijk was voor de X-Men-films, heeft al veelvuldig samengewerkt met Kinberg, dus er is goede hoop dat met de krachten gebundeld het nu eindelijk gaat lukken.

Logan's Run is een film gebaseerd op een roman uit 1967 geschreven door William F. Nolan. Het verhaal speelt zich af in een ogenschijnlijk idyllische maatschappij in het jaar 2274. Er is nauwelijks nog arbeid te verrichten door de mens en het staat zodoende eenieder in de samenleving vrij om zijn of haar geluk na te streven. Daar staat echter wel wat tegenover: zodra mensen hun dertigste levensjaar bereiken, worden zij geacht deel te nemen aan een quasi-religieus ritueel waarbij hun leven beëindigd wordt. Uiteraard zijn er mensen die hiervoor op de vlucht slaan, de zogenaamde 'runners', die vervolgens worden opgejaagd om vermoord te worden.


Producent en schrijver Simon Kinberg gestrikt voor Logan's Run-remake (Foto: The Hollywood Reporter)