'Er zijn geen hipsters gewond geraakt'

Engelse humor is niet meer wat het geweest is. Aan de overkant van het water is namelijk een relletje ontstaan nadat de brandweer een onschuldig ogend tweetje de wereld instuurde.

Vanochtend vroeg, op een tijdstip dat sommige Fok!kers licht beschonken thuis komen, kon de brandweer erop uit om een brandje te blussen in een trendy gedeelte van Londen. Het ging om een zogenaamd pop-up restaurant. Alles waar 'pop-up' voor staat is iets tijdelijks. Dit was dus een restaurant waarvan het de bedoeling was dat het geen lang leven beschoren zou zijn.

Nadat de brand geblust was twitterde een van de spuitgasten 'er zijn geen hipsters gewond geraakt', duidelijk refererend naar de hippe locatie waar veel mannen met baarden, rare brillen en oude racefietsen te vinden zijn.

Voor een deel van de Britten viel dit grapje helemaal verkeerd. Hoe durven die lieden grapjes te maken over de ellende van hardwerkende mensen? Op twitter struikelden mensen over elkaar heen om hier schande van te spreken, hoewel er gelukkig ook positieve reacties te vinden waren.

Geheel in de lijn van de tijdsgeest heeft de brandweer nu maar, via hetzelfde medium , zijn excuses aangeboden. 'Sorry als we iemand beledigd hebben door het gebruiken van het h-woord', of zoiets dergelijks.

Mochten sommige hipsters of mensen die empathie voelen voor hipsters zich door dit stuk beledigd voelen, in Israël staat een klaagmuur. Maak er gebruik van.