Sportblog: Guardado's transfer & Gullit komt er goedkoop vanaf

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

15 rode kaarten in één voetbalwedstrijd
De amateurwedstrijd tussen Yagcilar en Hamzabeyli liep op zijn einde toen het pas echt interessant begon te worden. Het was inmiddels 1-0 voor Yagcilar toen een overtreding het startsein was voor een discussie gevolgd door een massale vechtpartij. Arbiter Yasin Saygili gaf aan zeven spelers van Yagcilar en aan acht man van Hamzabeyli een rode kaart vanwege hun wangedrag. Met vier tegen vijf spelers kon er volgens de regels niet verder gespeeld worden omdat er minimaal zeven spelers per team op het veld moeten staan.

Lekkere vrouwen brengen hitsige voetballer het hoofd op hol
AC Milan-speler Pablo Armero zat rustig op de bank tijdens de oefenwedstrijd tussen Colombia en Koeweit. Nietsvermoedend genoot hij van de beelden op het grote scherm in het stadion. Daarop verschenen plots wat wulpse Colombiaanse fans. De reactie van Armero was duidelijk, hij was wel gecharmeerd van de dames en hij zorgde voor veel hilariteit op de bank door zich even af te zonderen. Jammer voor de voetballer, er stond een camera op hem gericht.....

Helmut Marko wint met wedden op Vettel
Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko had voorafgaand aan de Grand Prix van Maleisië weinig vertrouwen in zijn eigen team. In de paddock van de Formule 1 vinden regelmatig weddenschappen plaats en Marko deed hier in Sepang vrolijk aan mee. In plaats van in te zetten op Daniel Ricciardo of Daniil Kvyat zette de Oostenrijker in op zijn oude pupil Sebastian Vettel. De zege van Ferrari-coureur legde Marko geen windeieren, want hij ging volgens Sport Bild met 400 euro naar huis. "Ik wist dat Sebastian het kon doen. Dat kon je in de vrijdagtrainingen al zien."

Basketballer vergeet dat de microfoon nog aan staat
Drie spelers van het universiteitsbasketbalteam Wisconsin Badgers gaven onlangs een persconferentie in Los Angeles. De 20-jarige Nigel Hayes waande zich veilig toen hij zijn mening over een journaliste deelde met zijn teamgenoten. "Gosh wat is ze mooi", vertelde hij zijn buurman waarna de journalisten in de zaal begonnen te gniffelen. Daardoor viel het kwartje bij de basketballer. "Hebben jullie dat gehoord?", vroeg hij het publiek. Na een een bevestigend antwoord verborg hij zijn hoofd in zijn handen uit schaamte...


Whoeps (Bron: YouTube/ACC Digital Network)

Guardado vader geworden en meteen een transfer
Deze week keerde Andrés Guardoda vervroegd terug uit Mexico waar hij was om interlands te spelen. Maar aangezien mevrouw Guardado hoogzwanger was leek het de kleine Mexicaan verstandiger te zijn terug naar Nederland te reizen. Wat een timing kun je zeggen, want vanochtend werd Máximo geboren. Dat de Guardado's het naar hun zin hebben bij PSV en in hun woonplaats Knegsel werd al duidelijk doordat de voetballer met veel plezier bijtekende bij de club uit Eindhoven. Maar de jonge spruit is meteen vandaag ook ingeschreven bij de Knegselse Boys (5e klasse) zo wist Thijs Slegers van Voetbal International ons te vertellen. De jeugdsecretaris Knegselse Boys was meteen enthousiast: "Hoop dat Máximo Guardado lang genoeg in Nederland blijft voor een debuut in ons shirt. We zijn ontzettend trots."

Zo protesteren Spaanse voetballers
Het was een raar gezicht: de wedstrijd begon, maar toch eigenlijk niet. De wedstrijd op het derde Spaanse niveau tussen FC Cartagena en Lucena begon met een protest. De spelers van Lucena vielen op hun knieën en de thuisploeg ging op één lijn staan. Dit deden beide teams om te protesteren tegen het feit dat ze al maanden geen salaris uitbetaald hebben gekregen. De supporters steunden de actie door de spelers een flink (gezien het aantal toeschouwers) applaus te geven. Of de actie gewerkt heeft weten we niet.


Protesteren doen ze zo in Spanje (Bron: YouTube)

Gullit heeft zijn zin, hij hoeft Estelle nauwelijks te betalen
De scheiding tussen Ruud Gullit en Estelle Cruijff lijkt eindelijk afgerond te zijn. De rechter heeft zijn zegje gedaan en Estelle zal er niet zo blij mee zijn. De voormalige voetbalvrouw had een maandelijkse tegemoetkoming geëist van 21.000 euro per maand. Ze heeft echter maar een fractie van dit bedrag toegewezen gekregen zo schrijft Story. Verder zal Gullit wel netjes kinderalimentatie betalen voor de twee kinderen die hij met Estelle heeft maar hij hoeft dus niet krom te liggen voor Estelles luxe leventje. Zoals te verwachten is de Zwarte Tulp zeer content met de uitspraak.

Neuer, meer dan een keeper alleen
Bayern München- en Duitsland-doelman Manuel Neuer doet meer dan wat een goalie zou moeten doen. Niet alleen voetbalt hij regelmatig mee en komt hij razendsnel zijn doel uit als er een tegenstander op hem af komt, maar helpt hij het team ook waar hij kan. Neuer nam afgelopen weekend in het interlandduel tegen Georgië (0-2 voor Duitsland) een ingooi en geen medespeler van Die Mannschaft die hiervan opkeek.


Neuer kan alles! (Bron: YouTube)