Waterpolosters naar kwartfinale Spelen

De Nederlandse waterpolosters hebben zich in Baku geplaatst voor de kwarfinale van de Europese Spelen. Dat deden ze door dankzij een 16-4 zege op Duitsland tweede te worden in de groep. De winnaar was direct geplaatst voor de halve finales.

Nederland won in de afgelopen dagen in de groep van Israël (29-1), Groot-Brittannië (19-6), Hongarije (14-9) en Duitsland. Verloren werd er alleen van Griekenland (8-14) en op onderling resultaat ging Griekenland dan ook met de groepswinst aan de haal. Nederland moet het in de kwartfinale opnemen tegen Italië, een wedstrijd die woensdag om 07.30 uur Nederlandse tijd gespeeld zal worden. De winnaars spelen tegen Rusland om een plek in de finale.

Aanvoerster Maartje Keuning, die tegen Israël de eerste treffer van het toernooi maakte, was tevreden na afloop. "Ik hoopte dat we de groep zouden winnen, maar tegen Griekenland waren veel speelsters erg nerveus, omdat het de eerste wedstrijd tegen een sterk team was. Ze hadden zoiets van 'oh God, het is Griekenland!'." De tweede plek werd nog maar nipt weggekaapt voor de neus van Hongarije: "We moesten met vier goals verschil winnen van Hongarije en we wonnen met vijf verschil, dus daar ben ik erg blij mee."

Nederland nam het in een schitterend decor op tegen Hongarije in wat een cruciale zege bleek (Foto: Getty)