Hockeyers in HWL ook te sterk voor Zuid-Korea

Ook de tweede wedstrijd in de derde ronde van de Hockey World League heeft een zege opgeleverd voor Nederland. In Buenos Aires werd met 6-2 gewonnen van Zuid-Korea. Omdat in het eerste duel Egypte ruim klop kreeg (4-0), gaat Oranje na twee duels aan kop van poule A.

Het eerste kwart leek doelpuntenloos de boeken in te gaan, maar een rush van de opgekomen Mink van der Weerden leverde een strafcorner op. Van der Weerden zijn inzet werd gekeerd, maar een Zuid-Koreaanse verdediger schoot de tegengehouden bal recht tegen de stick van aangever Rogier Hofman aan: 1-0.

Na dit droomeinde van het eerste kwart zette Oranje door. Want zeven minuten later plofte ook de tweede korte hoekslag in het doel van de Aziaten. Mink van der Weerden, wiens corner tegen Egypte niet zo soepel liep, pushte de bal via de binnenkant van de paal achter doelman Jaeh-Yeon Kim.

Nadat Jeroen Hertzberger op fraaie wijze voor de 3-0 zorgde, verloor Zuid-Korea het hoofd. Twee gele kaarten zorgden  ervoor dat de vice-olympisch kampioen tijdelijk met negen man op het veld stond. Die fase kwam de ploeg van bondscoach Seok Kyo Shin goed door, maar kort daarop zorgde Billy Bakker voor de vierde treffer.

Nederland had het duel uitstekend onder controle, tot het vierde kwart. Want daarin kreeg Oranje binnen een paar minuten meerdere strafcorners tegen. Van deze serie leverden twee een doelpunt op. Slordige momenten, die de overwinning van Nederland echter niet meer in het geding lieten komen. Het slotakkoord was voor Bob de Voogd en Robbert Kemperman, die de vijfde en zesde treffer maakten in de laatste minuut.