Alle homo's ter wereld aangeklaagd

Slecht nieuws voor honderden miljoenen mensen op deze planeet: ze worden tegelijkertijd aangeklaagd. Alle homo's van de hele wereld mogen zich mentaal gaan voorbereiden op een rechtszaak in Nebraska. Een vrouw uit die staat heeft de zaak aangespannen omdat homo's volgens haar 'religieuze en morele wetten' schenden.

Het religekkie in kwestie luistert naar de naam Sylvia Ann Driskell en woont in Auburn in Nebraska. Ze is eind vorige maand naar de rechtbank gestapt met haar klacht. Die bestaat uit zeven handgeschreven pagina's vol religieuze redenenen die moeten aantonen dat alle homo's zondaars zijn.

In de kast
Concrete wetten of precedenten haalt de vrouw niet aan, wel citeert ze volop uit de bijbel. Daarin staat volgens haar zwart op wit bewezen dat homo's zondaars zijn. 'Homoseksuelen beseffen dat ook zelf. Waarom zouden ze zich anders in de kast verstoppen?', schrijft ze. De 66-jarige vrouw noemt zichzelf de 'ambassadeur' van de werkelijke aanklagers: god en zijn zoon Jezus Christus.

Met haar klacht wil ze bereiken dat de lokale rechter voor eens en voor altijd (juridisch) bepaalt of homoseksualiteit al dan niet een zonde is. 'Nooit had ik gedacht dat ik de dag zou meemaken waarop onze machtige natie en onze machtige staat Nebraska zich zo inschikkelijk zouden opstellen tegenover het obscene gedrag van sommige mensen', besluit ze haar aanklacht.

In de Verenigde Staten wordt de aanklacht van Driskell vooral op hoongelach en ironische reacties onthaald. Of homo's massaal vliegtickets moeten gaan boeken voor een bezoekje aan Nebraska is nog niet bekend. De rechtbank in kwestie laat droogjes weten dat er nog geen dagvaarding is uitgegaan.