Gegijzelde vrouw vraagt hulp via Pizza Hut-app

In Florida heeft een vrouw op een bijzondere manier alarm geslagen toen ze samen met haar kinderen werd gegijzeld. Ze wist de gijzelnemer, haar vriend, zo ver te krijgen dat ze een pizza kon bestellen via een app op haar telefoon. Ze appte Pizza Hut niet alleen haar gebruikelijke bestelling, maar ook de tekst '911hostage help!'.

Het voorval speelde zich maandagmiddag af in Avon Park, een dorp in centraal-Florida. Cheryl Treadway had al de hele dag ruzie met haar vriend Ethan Nickerson, die een groot mes bij zich droeg. Toen ze het huis wilde verlaten om de kinderen van school te halen, pakte Nickerson haar beet en moest ze haar mobiele telefoon inleveren. Samen haalden ze de kinderen van school en keerden ze huiswaarts.

Treadway wist haar vriend uiteindelijk zo ver te krijgen dat ze haar mobiel mocht gebruiken om een pizza te bestellen. Ze gebruikte hiervoor een Pizza Hut-app, die ze wel vaker gebruikte. Naast een pizza met pepperoni 'bestelde' ze '911 hostage help!'. Ook stuurde ze de tekst 'Please help. Get 911 to me' mee.

Geen grap
De bestelling kwam om 15:40 uur binnen. Medewerkers van de lokale Pizza Hut-vestiging herkenden de bestelling van Treadway, omdat ze als trouwe klant wel vaker een pizza bestelt. Ze snapten meteen dat haar aanvullende opmerkingen geen grap waren.

Onmiddelijk werden er agenten op pad gestuurd, zowel naar de Pizza Hut-vestiging als de woning van Treadway. Ze troffen daar de vrouw aan, met een klein kind op haar arm. Ze vertelde dat haar vriend binnen was, gewapend met een mes, samen met haar andere twee kinderen. Een agent moest 20 minuten inpraten op Nickerson voordat hij zich overgaf. De 26-jarige Nickerson, die mogelijk onder invloed van meth was, is gearresteerd.