Motorupdate Honda F1 in Spanje

Honda zal komend weekend voor de Grand Prix van Spanje een verbeterde versie van haar Formule 1-motor mee gaan nemen. Het moet ervoor gaan zorgen dat McLaren wat naar voren komt op de grid. Het is onduidelijk of de update gebruik maakt van de negen tokens die Honda heeft of dat het binnen de bestaande marges valt.

Honda-baas Yasuhisa Arai is blij dat na de stroeve seizoensstart er progressie kan worden geboekt. "De korte pauze voor de Grand Prix van Spanje is goed geweest voor Honda, omdat er rustig teruggekeken kon worden op de eerste vier races, geanalyseerd kon worden wat wel en wat niet goed ging en om ons voor te bereiden op de Europese races. We hopen in de Grand Prix van Spanje een stap voorwaarts te kunnen zetten. We hebben de rijeigenschappen en de betrouwbaarheid van de motor verbeterd."

Ook McLaren heeft in de tussentijd niet stilgezeten en een pakket updates voorbereid voor de wedstrijd in Barcelona. Arai is dan ook benieuwd hoe alle onderdelen op het circuit met elkaar zullen samenwerken.