Leicester City zet opmars tegen Newcastle United voort, rood Janmaat

Aan de opmerkelijke opmars van gedoodverfde degradant Leicester City is nog geen einde gekomen. Tegen Newcastle United werd de vijfde zege in de laatste zes duels geboekt: 3-0.

De thuisploeg startte ijzersterk in het eigen King Power Stadium. Binnen 36 seconden raakte de bal de touwen van het Newcastle-doel. Uit een hoekschop van Marc Albrighton kopte Leonardo Ulloa het leer hoog binnen bij de eerste paal, 1-0. Doelman Tim Krul was kansloos op de inzet van de spits, die zijn negende goal van het seizoen maakte.

Na een kwartier verdubbelde Leicester de score. Bij een indraaiende vrije trap van Albrighton sloeg Wes Morgan van dichtbij toe, 2-0. Na een half uur kreeg Newcastle, dat de laatste zeven Premier League-duels verloor, dé kans op een aansluitingstreffer. Ayoze Pérez ging echter dramatisch om met de geboden mogelijkheid.

De start van Newcastle, dat naast Krul ook met Daryl Janmaat in de basis begon, was na de rust net zo dramatisch als in de eerste helft. Binnen drie minuten veroorzaakte Emmanuel Rivière met een onhandige duw een strafschop. Ulloa ging achter de bal staan en tekende voor zijn tiende doelpunt van het seizoen, 3-0.

Bij Newcastle vielen Siem de Jong en Vurnon Anita nog in, maar ook zij konden niets aan de stand veranderen. De gasten moesten na iets meer dan een uur spelen met tien man verder, nadat Mike Williamson zijn tweede gele kaart kreeg voor een onbesuisde tackle op Leicester-spits Jamie Vardy.

Ook Janmaat haakte in de slotfase af met een tweede gele prent, waardoor Newcastle met negen man eindigde. Door alweer de achtste nederlaag op rij dreigt Newcastle op het einde van het seizoen nog in degradatiegevaar te komen. Het gat met de gevarenzone is op het moment van schrijven nog vijf punten, maar kan dit weekend kleiner worden.