Cruijff: "Het moet bij Ajax niet escaleren"

Johan Cruijff gaat maandag contact zoeken met de clubleiding van Ajax om de toekomst van de club te bespreken. Volgens het clubicoon is het 'tijd voor de volgende stap'.

Cruijff is zondag teruggekeerd van een reis met oud-Barcelona en de Cruyff Foundation naar Tanzania. "Binnenkort kom ik naar Amsterdam en vanaf morgen zal ik contact hebben met de mensen binnen Ajax", vertelt hij aan Voetbal International. "Er is heel veel ten goede veranderd de laatste jaren."

"Dankzij de landstitels van het eerste elftal is de club weer succesvol en gezond geworden, bovendien wordt er uitstekend werk verricht in de jeugdopleiding. De volgende stap is dat die organisaties steeds meer in elkaar gaan overvloeien."

Eerder deze week schreef VI dat hoofd jeugdopleiding Wim Jonk sinds eind vorige maand niet meer bij de wekelijkse vergadering met directeur Marc Overmars, assistent-coach Dennis Bergkamp en hoofdtrainer Frank de Boer is. De visie van Jonk zou te veel verschillen met die van het technische hart van de club.

Cruijff begrijpt wel dat dat nieuws juist nu naar buiten is gekomen. "Dat gebeurt vaker als een topclub een jaar geen kampioen wordt. We hebben hier te maken met verstandige jongens met enorm veel voetbalkennis. Nu gaat het om de bereidheid naar elkaar te luisteren en de juiste vervolgkoers te bepalen."

"Het is niet de bedoeling dat dit gaat escaleren. En daar ben ik ook niet bang voor", besluit de voormalige sterspeler van de Amsterdammers.