Inferno na ontsporing tankertrein in VS

Een trein met meer dan honderd olietankerwagons is maandag ontspoord tijdens een sneeuwstorm in de Amerikaanse staat West-Virginia. Zeker veertien tankers gingen in vlammen op en de enorme vuurbal die ontstond schoot zo'n honderd meter de lucht in. Zeker een van de tankers belandde in een rivier. Wonderlijk genoeg vielen er geen doden of zwaargewonden.

Honderden mensen in de omgeving zijn geëvacueerd en twee waterzuiveringscentrales in het gebied zijn stilgelegd omdat een deel van de olie in de rivier is beland. Negen uur na de ontsporing woedden de branden nog steeds. De nooddiensten laten de tankers die vlam hebben gevat gecontroleerd uitbranden. Voor de geëvacueerden zijn opvangcentra geopend.

David McClung woont op zo'n achthonderd meter van de plek des onheils en zei dat hij de hitte van de vlammenzee kon voelen. "Het was een beetje eng. Het was alsof er een atoombom afging", aldus McClung.

Het staatsbestuur had een waarschuwing afgegeven voor de hevige sneeuwstorm. Op sommige plekken viel ruim twaalf centimeter sneeuw. Toch is het nog niet duidelijk of het weer een rol speelde bij de ontsporing. Een onderzoek moet dat uitwijzen.