Noordoosten VS zucht onder enorm pak sneeuw

Het noordoosten van de Verenigde Staten zucht onder een enorm pak sneeuw en het einde van de sneeuwval lijkt nog altijd niet in zicht. Het dikke pak sneeuw heeft er in Boston voor gezorgd dat het openbaar vervoer stil is komen te liggen. Ook zijn de scholen in de stad gesloten. Ambtenaren in de staat Massachusetts hebben vrij gekregen.

Vooral Boston en gebieden ten zuiden van de stad zijn zwaar getroffen. In Weymouth viel volgens de Amerikaanse meteorologische dienst ruim 67 centimer sneeuw. In Boston zelf viel in een periode van dertig dagen 156,5 centimeter sneeuw. Daarmee ging een record uit februari 1978 aan diggelen. Meteorologen verwachten dat het donderdag opnieuw gaat sneeuwen.

Het openbaar vervoer in Boston kan alle sneeuwval niet aan en werd maandag grotendeels stilgelegd. Hier en daar reden alleen nog bussen. Het ov-bedrijf van Boston zei dat de rigoureuze stap noodzakelijk is om de sporen van de metro en de trein vrij te maken van sneeuw en ijs en om de eventuele schade te kunnen beoordelen. Ook spoorbedrijf Amtrak moest treinen laten uitvallen en honderden vluchten vanaf luchthavens in de staat New England werden geannuleerd.

Steden en gemeenten in Massachusetts die moeite hebben om de enorme hoeveelheden sneeuw die zijn geruimd een plek te geven hebben toestemming gekregen om de sneeuw in de oceaan te dumpen. Normaal gesproken is het verboden om sneeuw zomaar in open water te dumpen, maar steeds meer gemeenten weten niet meer waar ze naar toe moeten met alle sneeuw.