App Store krijgt prijs voor technische impact

Tijdens de aankomende DICE-awards op 5 februari in Las Vegas krijgt Apple de nieuw in het leven geroepen prijs voor technische impact. Deze krijgen ze voor hun App Store, die volgens de jury een naadloze verbinding tussen apparaat en services levert. Daarnaast zorgt de digitale winkel er voor dat iedereen een uitgever kan zijn.

De nieuwe prijs is bedoeld om unieke innovaties die bijdragen aan de voortgang van interactieve media in al zijn vormen te eren, maar ook technische prestaties die onze computerindustrie uitbreiden en herdefiniëren.

"Toen we op zoek waren om de Academy-prijzen voor industrievooruitgang uit te breiden, hebben we een beslissing genomen om ons te concentreren op belangrijke bijdragen in technologische innovatie", zegt Martin Rae, de voorzitter van de Academy of Interactive Arts & Sciences.  "De App Store laat Apple's toewijding zien om een naadloos huwelijk van apparaten en diensten te leveren, distributie van content te democratiseren en toe te staan iedereen een uitgever te laten worden. De technologische impact van de App Store wordt door consumenten en professionals elke dag ondervonden."

Sinds de lancering van de App Store op 10 juli 2008 is de the App Store flink gegroeid. Toen had het nog 500 apps, en kreeg het 10 miljoen downloads in de eerste week. Nu staat de app-teller op meer dan 1,3 miljoen en is er in totaal 85 miljard keer gedownload.