Ajax houdt Moisander aan contract

Ajax heeft zich bedacht wat betreft de toekomst van Niklas Moisander. De Finse verdediger mag de Amsterdammers deze winter onder geen beding verlaten.

Het contract van Moisander loopt in de zomer ten einde en Ajax deed de aanvoerder geen aanbod tot contractverlenging. Moisander liet zich onlangs ontvallen dat hij een eventueel aanbod van zijn huidige werkgever niet meer in overweging zou nemen.

Beide partijen stuurden aan op een winterse transfer, maar die plannen kunnen de prullenbak in. Ajax liet Moisander bij monde van directeur voetbalzaken Marc Overmars weten dat de club hem aan zijn contract wil houden, en een transfer in de winter geen optie is.

Dat druist in tegen het beleid van Ajax, dat spelers met een aflopend contract normaliter in de verkoop doet. "Ik ben heel blij met het vertrouwen dat de leiding hiermee uitspreekt", reageert Moisander in gesprek met De Telegraaf. "Het komende half jaar zal ik er alles aan doen om met Ajax kampioen te worden en zo ver mogelijk te komen in de Europa League."

Zaakwaarnemer Steinar Dietz is verbaasd over de plottwist in Amsterdam. "Omdat dit toch tegen het eigen beleid ingaat en er door de betrokkenen meerdere keren in de media was gezegd dat het voor alle partijen het beste was dat Niklas zou worden verkocht."

"Maar uit sportief oogpunt begrijp ik Ajax heel goed. Het is logisch dat ze zo’n ervaren jongen, de aanvoerder, er in zo’n jonge groep bij willen houden voor de balans."

Over belangstelling had Moisander overigens niets te klagen. "Er was veel belangstelling voor Niklas, ook uit de grote competities. Maar die clubs zullen een half jaar geduld moeten hebben. Ajax laat hem niet gaan. Punt. Dat is geen teleurstelling voor hem. Integendeel zelfs."