Menig helpt Jong Ajax aan zege

Queensy Menig heeft Jong Ajax zaterdag aan een thuiszege op De Graafschap geholpen. Hij tekende voor twee van de drie treffers van zijn ploeg (3-1).

Sam Hendriks opende de score tegen zijn oude club. Jerry van Ewijk benutte in de slotfase bij een achterstand van 3-0 voor zijn club een strafschop. Even na die treffer kreeg Ted van de Pavert zijn tweede gele kaart, waardoor De Graafschap met tien man eindigde.

Sparta was op het eigen Kasteel Eindhoven de baas (2-0). Kenny Teijsse opende vlak voor rust de score. Het tweede doelpunt van Denis Mahmudov viel in de 94e minuut. Peter van den Berg werd in zijn laatste wedstrijd als interim-trainer van Sparta - Alex Pastoor begint in januari als hoofdcoach - naar de tribune gestuurd.