Topberaad VVD met Rutte, Schippers en Zijlstra

De top van de VVD is donderdagmiddag bijeen voor overleg. Premier Mark Rutte, minister van Volksgezondheid Edith Schippers en fractieleider Halbe Zijlstra spreken elkaar bij de fractie van de partij in het Tweede Kamergebouw over de laatste stand van zaken in het zorgconflict met de PvdA.

De liberalen en coalitiegenoot PvdA werken al dagen aan een oplossing voor de gesneuvelde zorgwet van Schippers.

Update 17:23 uur
Inmiddels zijn ze alweer vertrokken uit de Tweede Kamer. 

Al met al is er momenteel veel onduidelijkheid over waar de verschillende betrokken politici zich bevinden. Er gaan diverse geruchten over waar er overleg plaatsvindt met welke fracties. Zo zou de PvdA top inmiddels bijeengekomen zijn op het Torentje. Tevens zou de VVD-top zich daar ook bevinden, doch ineen aparte kamer. Andere geruchtenn beweren dat beide partijen nog in het gebouw van de Tweede Kamer zouden zijn.

Naast alle onduidelijkheid over wie nou precies waar aan het overleggen is met welke fractie, wordt er in de wandelgangen ook druk gespeculeerd over de motivatie van de drie PvdA-senatoren om geen stemgaranties af te willen geven aan de VVD.

De NOS geeft aan dat de drie dit niet willen wegens 'staatsrechtelijke redenen'. RTL zinspeelt in diverse artikelen over beweegredenen die meer richting het opblazen van het huidige kabinet gaan. Beide zenders baseren zich op 'bronnen dicht bij de partijen'.