Borussia Dortmund laatste na nieuwe nederlaag

Van volksheld tot schlemiel. Jurgen Klopp krijgt het zwaar te verduren nu hij opnieuw punten heeft laten liggen met Borussia Dortmund. Eintracht Frankfurt won het op wilskracht van Dortmund, dat aan het einde van de wedstrijd met lege handen stond: 2-0.

Slecht was het niet. Zeker in de eerste helft niet. Maar zoals vaker dit seizoen zit het Borussia Dortmundtegen. En nu een aardige structuur in de verliespunten zichtbaar wordt, is de kans steeds aannemelijker dat Klopp spoedig het veld moet ruimen.

De coach heeft krediet, na het bereiken van de Champions League-finale in 2013. Maar hij speelt overduidelijk met vuur. Het bestuur kan bijna niet anders dan conclusies trekken uit de laatste plek die Dortmund bezit, na slechts drie winstpartijen in dertien competitiewedstrijden.

Het klopt, als Dortmund volgende week wint kan de club zomaar weer een grote sprong op de ranglijst maken. Maar de vraag is of het bestuur dat geduld nog heeft. Alexander Meier prikte na vijf minuten al de openingstreffer binnen voor Eintracht Frankfurt. Tien minuten voor tijd profiteerde Haris Seferovic van geklungel in de Dortmund-verdediging. Daarna was zeker dat de ploeg van Klopp opnieuw punten zou laten liggen.

VfL Wolfsburg heeft zondag met succes de tweede plaats in de Bundesliga verdedigd. De formatie van trainer Dieter Hecking won op eigen veld met 1-0 van Borussia Mönchengladbach. Als Gladbach had gewonnen waren beide ploegen in punten gelijk gekomen.

Robin Knoche zorgde al na twaalf minuten voor het enige doelpunt in de Volkswagen Arena. De thuisploeg hield vervolgens lang genoeg stand. Bij Gladbach stond Roel Brouwers de hele wedstrijd in het veld. Bas Dost mocht in blessuretijd nog een minuutje meedoen bij Wolfsburg.

Wolfsburg heeft dankzij de zege 26 punten na dertien duels, zeven minder dan koploper Bayern München. Gladbach moet genoegen nemen met de vijfde plek op de ranglijst en heeft zes punten minder dan Wolfsburg.