Sparta verslaat Ajax in besloten oefenwedstrijd

Ajax heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd met Sparta Rotterdam met 2-3 verloren. Dit duel had plaats op de Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. Dit duel was gepland om de spelers die geen interlandverplichtingen hadden minuten te laten maken.

In de eerste helft kwam Sparta op voorsprong. Na een klein half uur spelen rondde Jeremy de Nooijer, zoon van oud-Spartaan Dennis de Nooijer, een aanval op fraaie wijze af. Kort voor rust trok Zimling de stand gelijk. Uit een voorzet vanaf rechts tikte de Deen de bal van dichtbij in het doel: 1-1. Lang kon Ajax niet genieten van de gelijke stand, want twee minuten later kopte Sparta-aanvaller Thomas Verhaar de bezoekers weer op voorsprong: 1-2.

Halverwege de tweede helft scoorde Lerin Duarte de 2-2. Hij pakte de bal op na een hoekschop en schoot raak. Tien minuten voor tijd bepaalde invaller Pieter Langedijk de eindstand op 2-3. In de slotminuut kreeg Stefano Denswil nog een laatste kans op de 3-3, maar zijn vrije trap ging naast. Ajax hervat de competitie zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, Sparta ontvangt zondagmiddag FC Oss op het Kasteel.

Opstelling Ajax: Boer, Van Rhijn (46. Van der Hoorn), Tete, Viergever (46. Denswil), Ligeon, Menig, Zimling, Duarte, El Ghazi (46. Muric), Zivkovic, Kishna.

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit, Van Buuren (60. Van Boxel), Breedijk, Breuer, Teijsse, Nys (60. Albertus), Mahmudov (46. Hiwat), De Nooijer, Gladon (46. Voskamp), Loen, Verhaar (60. Langedijk).