Teleurstelling overheerst bij Van der Garde

Giedo van der Garde is teleurgesteld in het Formule 1-team Sauber. De Nederlander leek voor het seizoen 2015 bijna zeker van een stoeltje, maar zag deze aan zijn neus voorbij gaan. Sauber presenteerde vorige week al Marcus Ericsson en vandaag kwam daar Felipe Nasr bij.

Van der Garde racete in 2013 voor Caterham en hoopte via een jaar als testrijder bij Sauber daar een racestoeltje te bemachtigen. Tevergeefs, want Sauber koos voor coureurs die meer geld meebrachten. "Dit is heel teleurstellend en onverwacht, vooral omdat het team steeds positief was naar mij toe. Ik ga nu kijken wat mijn toekomst is binnen de Formule 1 of elders in de racerij."

De teams Lotus en Force India hebben nog stoeltjes vrij voor komend jaar. Ook als Caterham en Marussia er in 2015 weer bij zijn, zijn daar zitjes te vergeven. Wil Van der Garde er bij zijn dan zijn hij met een van deze renstallen in zee moeten gaan. Max Verstappen is dat in ieder geval wel, want de pas 17-jarige Nederlander heeft een contract bij Toro Rosso op zak.