Amerikaanse ebolaverpleegster hekelt quarantaine

Een verpleegster die na contact met ebolapatiënten in Sierra Leone in de Verenigde Staten in quarantaine werd geplaatst, vindt dat ze honds is behandeld. "Acht politiewagens escorteerden me naar het ziekenhuis", vertelt Kaci Hickox de krant Dallas Morning News. "Sirenes loeiden, lichten flitsten en ik vroeg me af wat ik verkeerd had gedaan."

De vrouw werd vrijdag apart genomen en enkele uren ondervraagd. Ze zou koorts hebben, maar ze zegt zelf alleen van streek te zijn geweest door het hele proces. "Deze situatie wens ik niemand toe en ik vrees voor degenen die mij volgen", vertelt de verpleegster. Ze bleek geen ebolaverschijnselen te hebben.

Hickox is de eerste reiziger in New Jersey en New York die in verband met ebolagevaar werd afgezonderd. De gouverneurs van de staten New York en New Jersey hebben vrijdag een quarantaineperiode van 21 dagen ingesteld, de incubatietijd van het dodelijke virus. Een gelijksoortige maatregel werd getroffen in Illinois, waar reizigers mogelijk wel in hun eigen huis mogen blijven.