Ebola houdt New Yorkers in haar greep

Tijd voor het dagelijkse 'Oh my gawd, we are all gonna die'-nieuws van de dag, met als toetje nog een 'WTF!'-momentje. Dokter Craig Spencer, de 33-jarige arts die de primeur had om als eerste Amerikaan op Amerikaanse grond besmet te raken met de dodelijke ziekte ebola, blijkt nog minstens een week rond te hebben gelopen met de besmettelijke virusziekte.

Zo heeft de man dagenlang gebruik gemaakt van de lokale metro, ging bowlen met vrienden en heeft ook rondgereisd met diverse Uber taxi's. De 30-jarige verloofde van de arts en een tweetal vrienden van Spencer zijn momenteel in quarantaine maar vertonen geen symptomen van de ziekte.

Dan nu nog het beloofde nagerecht: Van de sterke arm der wet verwacht je op zijn minst dat deze proberen te voorkomen dat er meer paniek ontstaat. Agenten die het apartement van een met ebola besmette persoon verlaten en vervolgens hun gebruikte beschermende handschoenen en masker in een publieke vuilnisbak gooien is dan wellicht niet de meest slimme actie. Vooral niet als er een fotograaf van de Daily Mail op de loer licht.