'Nicht naar rampplek gereisde man geïdentificeerd'

De man die op eigen houtje naar sporen van zijn nichtje was gaan zoeken op de crashsite in Oekraïne, zegt dat ze is geïdentificeerd. Hij is inmiddels weer in Nederland, zo laat hij donderdag weten via Twitter.

Robby Oehlers besloot naar het rampgebied af te reizen omdat hij en andere familieleden van zijn 20-jarige nichtje Daisy het identificatieproces te lang vond duren. Hoewel de Nederlandse autoriteiten het hem hadden afgeraden, wilde hij hij toch kijken of hij iets kon vinden.

Van zijn nichtje was er voor Oehlers naar Oekraïne afreisde nog geen enkel spoor. Van haar vriend, met wie ze in het toestel zat, is alleen een voet gevonden.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil niet reageren omdat over individuele personen geen uitspraken worden gedaan. Vrijdag komt het ministerie met de wekelijkse tussenstand van het aantal geïdentificeerde slachtoffers. Vorige week stond de teller op 278. In het neergehaalde toestel van Malaysia Airlines zaten 298 mensen, onder wie 196 Nederlanders.