Amanda Bynes beschuldigt vader van misbruik

Amanda Bynes zegt als jong meisje fysiek en verbaal te zijn misbruikt door haar vader. De 28-jarige actrice deed haar verhaal vrijdag via Twitter.

"Ik moet de waarheid vertellen over mijn vader. Toen ik een kind was noemde hij me lelijk en vroeg hij me of ik seks met hem wilde hebben. Ik wist niet hoe ik moest reageren en zei 'nee'", schrijft ze. Volgens Bynes betastte haar vader zichzelf vervolgens voor haar.

De actrice schrijft ook dat haar moeder wist van het misbruik van haar vader, maar niet ingreep. "Dus vandaag ontmoet ik een advocaat om een contactverbod tegen hem af te dwingen", aldus Bynes, die volgens ingewijden na een rustige periode weer met de nodige psychische problemen kampt.

Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ probeert Bynes met de actie haar ouders terug te pakken. Die vlogen eerder op de dag naar New York in een poging hun dochter over te halen zich te melden bij een kliniek. Ze sloeg echter op de vlucht, waarna ze losging op Twitter.

Bynes' moeder doet de beweringen van de actrice af als onzin. "Rick is de beste vader en echtgenoot geweest die een gezin kan krijgen", laat ze weten.

Update 14.55 uur:
Amanda heeft op Twitter verklaard dat haar vader haar niet heeft misbruikt.