'Amanda Bynes reed onder invloed door rood'

Amanda Bynes heeft zich afgelopen weekend weer eens ouderwets in de nesten gewerkt. De actrice werd in de nacht van zaterdag op zondag in Los Angeles door de politie van de weg gehaald en aangehouden. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Daily News sprak met een woordvoerder van het betreffende politiebureau waar Amanda naartoe gebracht werd. "Ze reed door rood en stopte midden op een kruising. Onze agent had het vermoeden dat ze onder invloed was. Ze kon de nuchterheidstest niet afmaken en op dat moment is ze meegenomen naar het bureau." Naar verluidt lukte het de 28-jarige Amanda niet om een aantal hand-oog coördinaties uit te voeren.

TMZ heeft het vermoeden dat ze onder invloed was van wiet. De entertainmentwebsite denkt te weten dat Amanda al wekenlang wiet rookt en een serieus drugsprobleem heeft ontwikkeld. Onderzoek moet echter nog uitwijzen wat Amanda precies achter de kiezen had toen ze de auto in stapte.

De actrice heeft een aantal uur doorgebracht op het bureau. Volgens TMZ kwam ze zondag rond het middaguur weer vrij nadat er een borgsom van 15.000 dollar betaald was.

Amanda verloor al eens eerder haar rijbewijs omdat ze onder invloed achter het stuur zat. Bovendien moest ze vorig jaar voor de rechter verschijnen voor bezit van marihuana en knoeien met bewijsmateriaal. Vervolgens zat ze een tijd in een kliniek wegens psychische problemen. Begin dit jaar leek het echter een stuk beter te gaan, toen Amanda met een mode-opleiding begon.