De Kromme tipt Hiddink: "Andere bril"

Willem van Hanegem vindt dat Guus Hiddink ten onrechte wordt onderworpen aan veel kritiek. De oud-international heeft ook een stijltip voor de keuzeheer in huis. Hiddink begon zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje met nederlagen tegen Italië (2-0, oefenduel) en Tsjechië (2-1, EK-kwalificatie). Het kwam de Varssevelder op veel kritiek te staan, vooral omdat hij tijdens die duels veelvuldig van systeem wisselde.

Volgens Willem van Hanegem is die kritiek niet volledig terecht. "Al die journalisten die zich een WK lang hebben laten imponeren door Louis van Gaal, die zelfs niet meer zagen dat Louis ondanks zijn tot op de millimeter uitgevoerde voorbereidingen ook flinke mazzel nodig had op het WK", schrijft hij in zijn column voor Algemeen Dagblad.

"Die mannen nemen nu een houding aan of Hiddink iets uit te leggen heeft", vervolgt De Kromme zijn verhaal. De komende anderhalve week speelt Oranje tegen Kazachstan en IJsland, duels waarin de punten gepakt moeten worden.

Gelukkig voor Hiddink is Arjen Robben, in tegenstelling tot de laatste duels, er gewoon weer bij. Dit kan voor een belangrijke ommekeer zorgen. "Guus weet dat ook en die zegt dat ook gewoon. Die maakt er geen Chinese wiskunde van, die zegt gewoon hoe het is."

De voormalig international besluit zijn verhaal met een stijltip. "Ik zou alleen wel een andere bril nemen als ik de bondscoach was. Hij lijkt met dit montuur wel 77 terwijl hij toch echt nog maar 67 is. Een ander brilletje doet misschien wonderen op de persconferenties waar ze hem de maat nemen."

De bril van Hiddink (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
De bril van Hiddink (PRO SHOTS/Stanley Gontha)