[US Open] Wawrinka heeft handen vol aan Bellucci

Stan Wawrinka heeft woensdag met de nodige moeite de derde ronde van de US Open bereikt. De Zwitser, als derde geplaatst in New York, had vier sets nodig om zich van Thomaz Bellucci te ontdoen. De Braziliaan kwam na een 2-0 achterstand in sets terug, maar Wawrinka rondde de partij nipt in de vierde af: 6-3, 6-4, 3-6 en 7-6 (1).

Onderweg kreeg Wawrinka het nog met een luidruchtige fan aan de stok. Diep in de spannende wedstrijd, toen het al na middernacht was, had Wawrinka genoeg van de fan. "Hou je kop man. Serieus, hou je kop", snauwde hij richting de tribune. Tijdens de persconferentie na afloop kon de Zwitser om het voorval lachen. "Aan het eind van de dag worden ze een beetje dronken. Iedereen zat helemaal in de wedstrijd. Dit kan dan gebeuren."

Venus Williams had geen problemen met Timea Baczinszky. De Zwitserse, die in de eerste ronde nog profiteerde van de opgave van Kiki Bertens, kwam er tegen de als negentiende geplaatste Amerikaanse alleen in de tweede set aan te pas: 6-1 en 6-4.