Hiddink gepresenteerd als nieuwe bondscoach

Guus Hiddink is in de bossen van Zeist gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hij wil voortborduren op de goede prestaties van Oranje tijdens het WK in Brazilië. Hij tekent voor twee jaar. 

Hiddink begon de persconferentie met credits aan Van Gaal en zijn staf. "De technische staf verdient een pluim voor de prestaties. De verwachtingen waren toch somber. Er zijn goede resultaten geboekt", zei de 67-jarige Hiddink. De nieuwe bondscoach snapt het speelsysteem van Oranje tijdens het afgelopen WK. Het Nederlands elftal speelde op het WK in een 5-3-2 systeem. "Ik zei al voor het toernooi dat de Hollandse School prima is, maar dat een aanvulling daarop ook niet verkeerd is."

Volgens Hiddink is het nodig om af en toe gewoon te overleven. Hiddink is blij en trots dat de KNVB hem opnieuw vroeg voor de functie van bondscoach. "Ik ben vol enthousiasme begonnen aan mijn werkzaamheden."

Hiddink krijgt assistentie van Danny Blind en Ruud van Nistelrooy. Na het EK in Frankrijk treedt de huidige assistent Blind aan als opvolger van Hiddink. "Ik ben blij dat Danny Blind is gebleven. Hij gaat een prominente rol spelen", aldus Hiddink. 

Het Nederlands Elftal zal op 4 september zijn eerste wedstrijd spelen na het WK. Italië zal in Bari de opponent zijn in een oefenduel. Op 9 september begint voor Oranje de EK-voorronde met een duel in en tegen Tsjechië.