Hiddink nieuwe bondscoach Nederlands elftal

Guus Hiddink is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hij heeft getekend tot 2016 en wordt geassisteerd door Danny Blind en Ruud van Nistelrooy. Hiddink neemt na het WK in Brazilië het stokje over van Louis van Gaal.

Het contract van de nieuwe bondscoach gaat in op 1 augustus 2014 en loopt tot en met het EK van 2016 in Frankrijk. De KNVB meldt dat Blind en Van Nistelrooy voor dezelfde periode zijn aangesteld. De opvolger van Hiddink is ook al bekend. Blind gaat na het EK in Frankrijk verder als bondscoach. Hij verlengde zijn contract tot en met het WK van 2018 in Rusland.

"Ik vind het een eer om als bondscoach terug te keren bij het Nederlands elftal", zegt Hiddink op de website van de KNVB. "Met Danny Blind en Ruud van Nistelrooy hebben we bovendien een stevig team met veel voetbalkennis en ervaring. Daarbij is het voor mij persoonlijk een prachtig gegeven dat ik mijn eigen opvolging kan klaarstomen. Op deze manier kan de voetbalvisie voor het Nederlands elftal op de lange termijn gewaarborgd worden. Iets waar het team en de KNVB absoluut veel baat bij kunnen hebben."

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen is blij met de aanstelling van Hiddink. "Met Hiddink halen we een trainer van Nederlandse bodem in huis met een schat aan internationale ervaring en successen. Zowel bij de clubs als bij de bonden waar hij werkte, heeft hij zijn bekwaamheid als trainer bewezen. Daarnaast zijn we erg tevreden over de verdere invulling van de technische staf."

Ook over Blind is Van Oostveen zeer te spreken. "De afgelopen periode bewees Blind bij de KNVB zijn meerwaarde. De komende twee jaar krijgt hij de kans onder leiding van Hiddink verder te groeien. Doordat hij na het EK 2016 het stokje van Hiddink overneemt, behouden we op de lange termijn waardevolle kennis en expertise en wordt de ingezette lijn gewaarborgd."

"Met Van Nistelrooy voegen we wederom een voormalig internationaal topvoetballer toe aan de staf. Ruud past in het rijtje van generatiegenoten Frank de Boer, Phillip Cocu en Patrick Kluivert. Het moge voor zich spreken dat wij veel vertrouwen hebben in deze technische staf", aldus Van Oostveen.