[Tour] Mollema: "Rustig blijven"

"Ik hoorde net van iemand dat alle renners die in 2013 voor me zijn geëindigd er al niet meer bij zijn. Goed, Joaquim Rodriguez doet nog mee, maar die is al helemaal weggevallen. Dus dan sta ik er best aardig voor", aldus Bauke Mollema op de rustdag in Besançon. De kopman van Belkin bezet momenteel de tiende plaats. 

Mollema geeft toe dat hij iets mindere benen heeft dan rond dezelfde tijd vorig jaar. "Maar we krijgen nog bijna twee weken koers. De Tour is ook een kwestie van rustig blijven, dat is wel de ervaring die ik van 2013 heb meegenomen. Er kan zoveel gebeuren, dat weet ik van mezelf, en dat geldt uiteraard voor mijn concurrenten. Ik heb in de Pyreneeën vorig jaar meer afgezien dan de eerste fase van deze Ronde van Frankrijk."

Ook hsfMollema enkele dagen last van darmproblemen. "In de kasseienrit was ik heel slecht, had ik last van mijn darmen. Die ellende is voorbij, ik voel me nu volkomen fit. Zo'n twintig seconden tijdwinst kan me al aan de zevende plaats helpen. Nou, als je dan Gallopin nog wegstreept, want die valt er nog wel tussenuit, gaat het de goede kant op. De Tour wordt anders, nu Froome en Contador zijn verdwenen. Jammer voor het publiek en de ronde dat ze er niet meer zijn, maar het niveau is nog steeds enorm hoog."