Marc Lammers koos voor gezin

Marc Lammers stopte zaterdag als bondscoach van de Belgische hockeymannen omdat hij niet meer gemotiveerd was. Dat vertelde hij tegen Hockey.nl. "Ik heb wat van mijn vrijheid teruggekregen. Ik zag heel erg op tegen het programma wat ons de komende tijd weer te wachten stond."

De 45-jarige Brabander gaat nu meer tijd besteden aan zijn gezin en zijn bedrijf. "Ik wil meer weekenden thuis zijn. En ik wil wat meer vakanties meemaken."

De internationale kalender staat veel voller met wedstrijden sinds de invoering van de Hockey World League. Daarnaast zijn er in België veel dubbele weekeinden in de competitie, legt Lammers uit. "Daar moet je als bondscoach ook bij zijn. Vanaf februari zat ik ieder weekend in België."

Na het teleurstellend verlopen WK was er een evaluatiemoment met de Belgische bond. "'Ik merkte dat mijn passie en ambitie om er in de toekomst weer alles voor te geven minder werd. Privé vergden de taken als bondscoach steeds meer van mij. Op dat moment moet je ingrijpen. Ik eis veel van mijn spelers, dus moet ik zelf ook alles kunnen geven."

De Belgische bond werkte mee aan het vertrek van Lammers, maar was wel teleurgesteld. Lammers begrijpt dat. "Ik vind het belangrijk dat met Jeroen Delmee als opvolger de trein blijft doorrijden. Ook nu ik ben uitgestapt. De missie is dus niet mislukt, maar gaat door."

Een nieuwe baan als bondscoach van een land zit er voorlopig niet in. "Dit is echt mijn laatste internationale klus als coach", bezweert hij. "Misschien dat ik over tien jaar nog wat doe, als de kinderen uit huis zijn. Als assistent of om te helpen."