[WBD] Van Rijthoven strandt in kwartfinales juniorentoernooi

Het is Tim van Rijthoven niet gelukt om de halve finale te bereiken van het juniorentoernooi op Wimbledon. De 17-jarige speler uit Roosendaal verloor de partij tegen de Amerikaan Noah Rubin met twee tiebreaks. Het werd 7-6(6) en 7-6(5). 

Het was voor Van Rijthoven zijn eerste deelname aan een Grand Slam-toenooi. De nummer 57 van de wereld bij de junioren begon goed aan de wedstrijd en kwam 4-1 voor in de eerste set. Hij kon deze voorsprong niet vasthouden en het werd een tiebreak. Daarin ging het gelijk op, maar bij 7-6 benutte Rubin op eigen service zijn tweede setpunt.

In het tweede bedrijf waren er geen breaks. Van Rijthoven kreeg nog wel twee kansen om de service van zijn opponent af te snoepen, maar het lukte hem niet om Rubin te breken. Opnieuw moest een tiebreak dus de beslissing brengen en daarin was de de Amerikaan beter.

Van Rijthoven, zorgde in de vorige ronde nog voor een sensatie door van het 16-jarige supertalent Andrey Rublev te winnen. De Rus is nummer één van de wereld bij de junioren en won vorige maand het juniorentoernooi van Roland Garros.