Depay: "Dit WK voelt soms als een droomwereld"

Tot dusver maakt Memphis Depay een droom-WK door. Na twee invalbeurten staat de teller op twee doelpunten. Ondanks dat indrukwekkende gemiddelde rekent Depay voorlopig niet op een basisplaats bij Oranje. De 20-jarige aanvaller heeft met Robin van Persie en Arjen Robben geduchte concurrenten, en schikt zich in een rol als supersub.

Zo lang Louis van Gaal blijft opteren voor een tactische variant met twee aanvallers, lijkt Depay zich te moeten richten op invalbeurten. Indien de bondscoach besluit te schakelen naar een systeem met drie voorhoedespelers lijkt Depay er beter voor te staan. Hij is Jeremain Lens in de pikorde gepasseerd.

"Met Arjen Robben en Robin van Persie voor me, twee fantastische voetballers, weet ik dat ik normaal gesproken op de bank begin", berust Depay zich in zijn lot, in gesprek met OnsOranje. "Maar de bondscoach weet ook dat hij op me kan rekenen, mocht het anders zijn. Zo voel ik dat zelf ook."

Ook als hij niet meer tot scoren komt dit toernooi kan Depay terugblikken op een succesvol WK. De talentvolle PSV'er leek lange tijd te moeten strijden met Jean-Paul Boëtius om een plek in de selectie, maar heeft zich inmiddels bewezen als volwaardig selectielid.

"Met die goede invalbeurten is het sowieso al een fantastisch toernooi voor me", laat hij weten. "Soms heb ik dan ook echt het gevoel dat ik in een droomwereld leef. Laten we hopen dat ik daarin nog een tijdje blijf, te beginnen met een mooi resultaat in het duel van zondag met Mexico."