Bakvissen gillen voor One Direction in Amsterdam

One Direction kon dinsdagavond op een enthousiast ontvangst rekenen in de Amsterdam Arena. De zangers werden door ruim vijftigduizend gillende fans begroet toen de show ruim veertig minuten later dan gepland begon. De boyband, die voor de tweede keer in Nederland optreedt, opende zijn eerste van de twee shows in de Arena met single Midnight Memories.

Hoewel de deuren van het stadion pas om 18.00 uur opengingen, stonden honderden tienermeisjes al uren voor de deur. De fans spijbelden massaal om bij de show aanwezig te gaan en waren allen naar 'de tandarts', 'de dokter' of 'ziek'. Veel van de meisjes waren naar aanleiding van een oproep van de boyband gehuld in het oranje.

De Nederlandse Directioners hebben ruim een jaar moeten wachten op het concert van de Britse boyband. Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Louis Tomlinson en Harry Styles gaven vorig jaar hun eerste Nederlandse concert in de Ziggo Dome.

One Direction is in Nederland vanwege de Where We Are Tour die in april werd afgetrapt in Colombia. De zangers besluiten de tournee in oktober in Miami.