Mexicaanse kranten geloven in stunt tegen Oranje

De ochtendkranten in Mexico zijn optimistisch over de kansen van de nationale ploeg zondag tegen Nederland op het WK . "Glorieus. Nu gaan wij voor Nederland!', schrijven de dagbladen dinsdag, waarin de superlatieven over het Mexicaanse team niet van de lucht zijn. Mexico won maandag met 3-1 van Kroatië en eindigde als tweede in groep A. Nederland won poule B.

Het bereiken van de kwartfinales, bij winst van Mexico, wordt in de media als een belangrijke historische gebeurtenis gezien. Dit lukte de ploeg de afgelopen vijf WK's niet. Trainer Miguel Ernesto Herrera Aguire wordt alom geroemd om zijn prestaties tot nu toe. Foto's van zijn excentrieke vieringen van de gescoorde goals tegen Kroatië overspoelen sociale media.

Toch wordt de wedstrijd tegen Nederland ook als lastig beschreven. "Het is moeilijk, maar er heerst optimisme", schrijft La Prensa. El Universal vindt dat Oranje gaat als een Formule 1-auto. En volgens CNN Mexico is het Nederlands elftal een 'lastige sinaasappel om uit te persen'.

President Enrique Peña Nieto zei maandag na de 1-3 overwinning op Kroatië dat hij nu meer successen verwacht: "Wij gaan voor de vierde, de vijfde en de zesde wedstrijd om de finale te bereiken." Aan een voorspelling voor het duel tegen Nederland wilde Peña Nieto zich echter niet wagen.