Rafael van der Vaart wil graag trouwen met Sabia

Rafael van der Vaart ziet het erg zitten om in het huwelijksbootje te stappen met Sabia Engizek. "Sabia is de vrouw van mijn leven. Ik sluit niet uit dat we gaan trouwen", zegt de voetballer, die sinds vorig jaar april samen is met Engizek, in Story.

De 31-jarige Van der Vaart, die sinds eind vorig jaar is gescheiden van Sylvie Meis, heeft nog geen aanzoek gepland. "Zoiets moet spontaan komen, juist op een moment dat Sabia het niet verwacht." Engizek weet wel al wat ze gaat antwoorden als de voetballer op zijn knieën gaat. "Als Rafael mij ten huwelijk zou vragen, zou ik ja roepen. Een trouwring zou de kers op de taart zijn, maar we hebben geen haast."

Engizek, die vorig jaar een miskraam kreeg, vindt het belangrijker dat de twee vooral genieten van elkaar. "Wat wij samen hebben, is heel bijzonder. Dat wil ik voor altijd zo houden", zegt de voetbalvrouw, die al drie kinderen heeft. "Ik wil echt de rest van mijn leven bij Rafael blijven."

Van der Vaart, die door een blessure het WK voetbal mist, komt door het missen van het toernooi erg toe aan Engizek. "Het is goed dat we nu samen de tijd hebben om bij te komen van de vele heftige gebeurtenissen." De voetbalvrouw wil ook graag weer proberen zwanger te raken. "Een baby van ons samen is meer dan welkom."