Deschamps vermoedt spionage-drone

Didier Deschamps heeft het vermoeden dat de Franse ploeg wordt bespied. Tijdens een besloten training vloog er een drone over het trainingsveld. Deschamps trainde in aanloop naar het duel met Honduras besloten, maar blijkbaar bleven niet alle pottekijkers buiten de deur. Tijdens de oefensessie vloog er namelijk een drone (vliegtuigje zonder piloot) boven het trainingsveld van de Fransen en keuzeheer vermoedt spionage.

"Blijkbaar worden drones steeds vaker gebruikt", aldus Deschamps. "Het is niet aan mij, maar de FIFA moet ingrijpen. Wij willen namelijk niet dat we gestoord worden tijdens onze trainingen. Het is heel lastig om dit tegen te gaan", aldus Deschamps tegen Franse media

Deschamps baalt van deze vorm van afleiding, vooral omdat de ploeg zich dit jaar niet wil bezighouden met randzaken. Vier jaar geleden gingen Les Bleus voor schut en rolden spelers en technische staf openlijk over straat. Dit leidde zelfs tot een spelersstaking onder bondscoach Raymond Domenech.

De huidige keuzeheer wil echter niet terugkijken naar het WK van Zuid-Afrika. "Dat moet je nu niet aanhalen", beet hij een journalist toe. "We zijn nu op een WK in Brazilië en dat heeft er niks mee te maken. De sfeer in de ploeg is nu gewoon goed en de supporters staan achter het team."

Frankrijk opent de WK-campagne zondagavond om 21:00 uur tegen Honduras. Daarna volgen de wedstrijden tegen Zwitserland en Ecuador.