[WK Hockey] Hockeyvrouwen treffen Argentinië in halve finale

De tweede plaats in poule A en een plek in de halve finale was de inzet van het duel tussen Argentinië en China. Onder het toeziend oog van Max Caldas hielden de ploegen elkaar, qua score, in evenwicht: 1-1.

Met vier doelpunten verschil winnen van de regerend wereldkampioen om de halve finales van het WK te bereiken. Een heldere doch moeilijke opgave voor de Chinese vrouwen voor hun duel tegen Argentinië. Veel scoren in de laatste poulewedstrijd was voor de Argentijnen ook lucratief. Als Las Leonas met minstens vijf doelpunten verschil wonnen, zouden ze over de Verenigde Staten heen klimmen in poule A en Nederland ontlopen in de halve finales.

Dit moesten de vrouwen van bondscoach Carlos Retegui doen zonder aanvoerder Luciana Aymar, die in de wedstrijd tegen Duitsland een hamstringblessure opliep en net als in het duel tegen Engeland niet meespeelde. Na 24 minuten spelen opende het Argentijnse elftal de score. Silvina D’Elia gaf voor op Delfina Merion, die haar inzet gekeerd zag worden door keeper Dongxiao Li. Carla Rebecchi schoot raak vanuit de rebound.

Ondanks dat de Chinese vrouwen al zeker waren van de derde plek in de poule, eerder op de dag verloor Duitsland van Engeland, leek het er niet op dat de Aziaten alles op alles zetten om het duel naar zich toe te trekken en op die manier nog een gooi te doen naar de tweede plek. Zorgvuldig poogden de Chinezen hun aanvallen op te zetten en er werd geen hoge press op de Argentijnse defensie gespeeld.

Het doelpunt in de 58ste minuut van Yang Peng, haar vierde van het toernooi, viel redelijk onverwacht. Argentinië maakte in deze fase de dienst uit, maar toen Mariana Rossi, die haar 100ste interland speelde, even de controle verloor over de bal, was Peng er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten.

Het bleef bij 1-1. Argentinië eindigt als tweede in poule A en is de tegenstander van Nederland in de halve finales. China neemt het op tegen Nieuw-Zeeland om de vijfde plek op dit wereldkampioenschap.